Intrebari si Raspunsuri

Cat de eficient este SnoreMD ? 

Academia Americana de Medicina Dentara a identificat recent ca aparatele de uz oral reprezinta un tratament eficient pentru OSA. Academia Americana de Medicina afirma ca aparatul pe cale orala trebuie sa fie prima terapie pentru sforaitul usor pana la moderat. Un studiu similar in Marea Britanie facut pe 25 depersoane cu sforait acut a constatat că utilizarea de “aparate de avansare mandibulare”, a fost eficace în stoparea sforăitulului pentru 84 la suta din subiecti in timp ce 76 % au spus ca au fost sforăit doar in anumite nopti .

Exista riscuri daca voi purta acest aparat in timpul somnului ?

Aparatele pentru repozitionarea mandibulei in scopul reducerii sforaitului sunt prescrise de medici si dentisti de peste 10 ani. SnoreMD detine recordul pentru siguranta si eficacitate, nici un incident nefiind raportat de catre pacienti. Ca si in cazul celorlalte produse trebuie sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare.

Exista vreun disconfort atunci cand il voi purta ?

De obicei, perioada de ajustare dureaza intre 6-8 nopti consecutive. Este perfect normal daca la inceput ve-ti simti un oarecare disconfort la nivelul gingiilor,dintilor sau al gatului. Disconfortul este oarecum asemanator cu cel pe care il simtiti atunci cand purtati un aparat pentru indreptatul dintilor. In cazul in care disconfortul este accentuat sau nu se diminueaza dupa perioada de acomodare de 6-8 zile este posibil sa suferiti de TMD ( temporomandibular disorder) si este recomandat sa cereti sfatul unui specialist.

Cat de des trebuie inlocui aparatul ?

Orice aparat este supus uzurii normale prin purtarea lui noapte de noapte. Este recomandata schimbarea lui dupa fiecare 10-12 luni sau ori de cate ori considerati ca este necesar.

Cum se curata acest aparat ?

Curatarea aparatului se face la fel ca si in cazul dintilor. Folositi o periuta de dinti pe care aplicati pasta in prealabil si clatiti cu un jet de apa calda.

Sunt acceptate aceste “aparate” de catre medici ?

Studiile clinice arată că dispozitivele de repoziționare mandibulară (MRD-uri) funcționează bine ca un tratament pentru sforait. Există o varietate de alte tratamente disponibile, dar noi credem MRD-urile reprezinta cel mai eficient tratament impotriva sforaitului. Chiar si Academia Americana de Medicina recomanda aparatele orale ca prima terapie interventionala.   Interventiile chirurgicale sunt extrem de scumpe, există riscuri, iar sforăitul poate reaparea după un timp.Benzile nazale sunt utile doar pentru un procent mic de persoane ce sufera de apnee, deoarece forma narilor este prea îngustă, limiteaza astfel fluxul de aer, dar de obicei nu acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor sforăie. Pernele speciale pot oferi ajutor moderat, dar numai pentru că a încurajeaza oamenii să doarmă pe lateral si nu pe spate unde sforăitul se manifesta mai rău. Lubrifiantii pentru gat (care sunt, de obicei spray-uri), s-au dovedit a nu funcționa.

PARERI DESPRE SnoreMDCE SPUN CEI CARE AU CUMPARAT DEJA ACEST APARAT